دیجیتال سازی منابع
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز که در حال حاضر 1043 نسخه خطی و 417 عنوان نسخه چاپ سربی و 735 نسخه چاپ سنگی، به علاوه مجموعه کتب چاپ سنگی و سربی قدیمی از مجموعه آسیایی و اهدائی صادق چوبک، به آن اضافه شده است. از مجموعه نسخ خطی موجود، ۱۰۰ نسخه مرمت و بازسازی و شده است. فهرست توصیفی مجموعه انتقالی از کتابخانه علامه طباطبایی نیز توسط حاج آقا برکت تهیه شده (شامل ۳۰۰ مجموعه) که این فهرست در کتاب نسخه پژوهی، دفتر سوم(۱۳۸۵) چاپ شده است.
دیجیتال دانشگاه شیراز از سال 1396 به طور رسمی کار خود را آغاز نموده است. و در حال حاضر بالغ بر 2112 عنوان کتاب الکترونیکی انگلیسی در نرم افزارکتابخانه وارد شده و 360 کتاب الکترونیکی خریداری شده است. بعضی از منابع از طریق مبادله با سایر مراکز و کتابخانه ها و اهدای کتب توسط اساتید، اعضای هیئت علمی، و کتابخانه های دانشکده ها تهیه شده است.از دیگر اهداف این بخش، تهیه منابعی است که در مجموعه موجود نمی باشد و از طریق کاربران سفارش داده می شود. این منابع پس از بررسی کارشناسان بخش و با توجه به سیاست های کتابخانه، خریداری و در مجموعه گنجانده می شوند.
هدف:
کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز مجموعههای منحصر به فردی مانند نسخههای خطی، مجموعه پروفسور پوپ ،مجموعه های خاص ،نشریات قدیمی را در اختیار دارد. به منظور حفاظت از آثار یاد شده و نیز تأمین امکانات جستجو و دسترسی اندیشمندان، صاحب نظران و علاقه مندان به این منابع، سازمان درصدد دیجیتالسازی منتخبی از آثار یادشده ایجاد امکان دسترسی به آنها از طریق اینترنت برآمده است.
ویژگی کتابخانه دیجیتال دانشگاه شیراز:
امکان دسترسی از راه دور برای منابع خود را فراهم نموده است؛
برای دسترسی سریع و کارآمد، امکانات جستجوی متعددی از طریق عنوان، نویسنده، موضوع، ناشر و… فراهم آورده است؛
قابلیتهای جستجو با کمک عملگرهای بولی، مجاورت، کوتاهسازی واژه و… را در نظر گرفته است؛
بسته به نوع منبع اصلی، از قالبهای متنوع مدارک (متنی، تصویری و صوتی) استفاده می کند.
دانشجویان، اساتید و محققان به منظور دسترسی به مجموعه منابع این کتابخانه میتوانند از طریق سامانه الکترونیکی آن به آدرس https://azarsa.shirazu.ac.ir/
اقدام کنند.