تالارها و مخازن

مجموعه کتاب­های فارسی و عربی و لاتین

مجموعه کتابهای چاپی فارسی و عربی در طبقه دوم کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه  قرار دارد. این مجموعه تاکنون دارای  133،730 نسخه  و 78،272 عنوان کتاب فارسی و عربی می باشد که به صورت دوره­ای به تعداد کتاب­های این مجموعه افزوده می‌گردد. 

مجموعه کتاب‌های چاپی لاتین بیشتر به زبان انگلیسی و نیز به زبان فرانسوی و آلمانی است. این مجموعه تاکنون بالغ  بر بیش از 90،930 نسخه و 70،619عنوان کتاب لاتین می باشد . که به صورت دوره­ای به تعداد کتاب­های این مجموعه افزوده می‌گردد. نظام طبقه بندی کتابهای فارسی، عربی و لاتین  براساس نظام رده بندی دهدهی دیویی می­باشد.

 
اطلاعات کتابشناختی تمامی کتاب‌های فهرست­نویسی شده، از طریق سامانه کتابخانه مرکزی نرم‌افزار آذرسا قابل جستجو و دسترسی است.

مجموعه کتاب­های مرجع

مجموعه کتابهای مرجع فارسی و عربی و لاتین در طبقه دوم کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه  قرار دارد. این مجموعه شامل منابع نفیسی از کتاب­های مرجع می­باشد. مطالعه مجموعه کتابهای مرجع در سالن مطالعه این بخش برای کاربران امکان‌پذیر است. نظام طبقه بندی این کتابها براساس نظام رده بندی دهدهی دیویی می­باشد.

مجموعه ­های خاص

 

مجموعه­ های خاص در طبقه دوم کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد قرار دارند و شامل مجموعه­ های زیر میشوند.

مجموعه ایران شناسی پروفسور پوپ

مجموعه ‌پروفسورپوپ مشتمل بر 2782 عنوان کتاب و مجله فارسی و 8972 عنوان کتاب و نشریه لاتین در حوزه تاریخ، تمدن، هنر و باستان شناسی ایران می باشد که از سوی نویسنده ایران شناس و شرق شناس "پروفسور آرتور ایهام پوپ" به دانشگاه شیراز اهداء شده است.

   نظام رده بندی این مجموعه کنگره (LC ) است. مراجعان پس از جستجو و بازیابی منبع / منابع مورد نیاز و ارائه مشخصات آن به کتابدار مسئول بخش، می‌توانند کتابها را مطالعه کنند و یا به امانت بگیرند.

 

 

مجموعه های خاص- مجموعه کتابهای پژوهشی

این مجموعه دارای 832 عنوان (2000) جلد کتاب فارسی و 300 عنوان (1020) جلد کتاب لاتین می باشد. این مجموعه شامل کتابهای خاص و کمیاب و تحقیقی در حوزه علوم انسانی می باشد.

 مجموعه‌های خاص - مجموعه سازمان ملل متحد

 دانشگاه شیراز در اواخر دهه 60 میلادی به عنوان کتابخانه واسپاری سازمان ملل متحد انتخاب شده است و از آن زمان تا کنون، نسخه‌ای از انتشارات آن سازمان و یا تشکیلات وابسته به آن مانند یونسکو، سازمان بهداشت جهانی، سازمان خوارو بار و کشاورزی و یونیسف را دریافت می‌دارد، اکنون سازمان ملل اسناد خود را بیشتر به روش الکترونیکی از طریق وب سایت  http://documents.un.org  ارائه می­دهد. این پایگاه اطلاعاتی در وب سایت کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه از طریق منوی منابع  اطلاعات علمی در دسترس بوده و می‌توان به سهولت به کلیه انتشارات این سازمان که به زبان انگلیسی چاپ و منتشر می‌شوند، دست یافت.

 مجموعه‌های خاص – مجموعه کتابهای اهدایی مرحوم عباسپور

مجموعه‌ای است بالغ بر 3000 نسخه کتاب فارسی که از سوی آقای سید حسین عباسپور به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز اهداء شده است و زیر نظر ایشان حفظ و نگهداری می‌شود. حوزه موضوعی این مجموعه عمدتاً تاریخ و ادبیات معاصر ایران است. سیستم رده بندی این مجموعه دیویی است و منابع آن تنها در محل قابل استفاده بوده و امانت داده نمی شوند. منابع این مجموعه نیز از طریق رایانه‌های جستجو قابل بازیابی است.

مجموعه های خاص- مجموعه جمعیت شناسی

این مجموعه شامل 2500 جلد کتاب و نشریه آماری در موضوعات مرتبط با علم جمعیت شناسی می باشد.

مجموعه های خاص- مجموعه کتاب­های کودک و نوجوان

کتابخانه‌ تخصصی کودک و نوجوان با داشتن 12000 عنوان کتاب فارسی و لاتین، نخستین مجموعه دانشگاهی کشور در زمینه‌ ادبیات کودک و نوجوان است که بنا به پیشنهاد مرکز مطالعات ادبیات کودک و تصویب معاونت پژوهشی دانشگاه شیراز تاسیس شده است. منابع این مجموعه  جهت پژوهش دانشجویان، اعضای هیات علمی و سایر پژوهشگران فعال در این حوزه گردآوری شده است و کتابهای این مجموعه همچنان در حال افزایش می باشد.

 

 

 

مجموعه نسخ خطی

بخش نسخ خطی در طبقه سوم کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیرازقرار دارد این مجموعه  در سال 1382 با انتقال مجموعه اهدایی مرحوم شیخ عبدا لنبی امام به تعداد 1043 نسخه خطی، 417 نسخه چاپ سربی و 735 نسخه چاپ سنگی  از کتابخانه علامه طباطبایی به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شیراز ایجاد گردید. سپس مجموعه اهدایی آقای نویدگویی، ناشر نامدار استان فارس شامل344 عنوان کتاب چاپ سنگی و سربی، به علاوه مجموعه کتب چاپ سنگی و سربی قدیمی از مجموعه آسیایی و اهدائی صادق چوبک، به آن افزوده شده است.

طرح دیجیتالی سازی و سازماندهی این مجموعه از تیر ماه 1393 آغاز شده است. بهره گیری از این مجموعه پس از طی مراحل فهرست نویسی و آماده سازی و مرمت آغاز خواهد شد و کاربران می‌توانند با ارائه درخواست از نسخه دیجیتالی شده این آثار استفاده نمایند.

مجموعه پایان نامه­ ها

بخش پایان نامه ها در طبقه سوم کتابخانه قرار دارد و با داشتن مجموعه‌ای بالغ بر 8500 عنوان پایان نامه به زبان های فارسی و عربی  و 1400 عنوان پایان نامه به زبان انگلیسی  (رشته های ادبیات انگلیسی و آموزش زبان انگلیسی ) تاکنون  درمقاطع کارشناسی ارشد و دکتری آماده پاسخگویی و تامین نیازهای آموزشی و پژوهشی مراجعان است. این مجموعه براساس نظام رده بندی دهدهی دیویی می­باشد و مانند سایر منابع چاپی، قابل جستجو و بازیابی از طریق رایانه‌های ویژه جستجو می‌باشد.

 

برای استفاده از بخش پایان نامه ها توجه به نکات زیر الزامی می باشد:

  1. هنگام استفاده از بخش پایان نامه ها، به همراه داشتن کارت دانشجویی الزامی می باشد.
  2.  دانشجویان سایر دانشگاه ها (پیام نور، آزاد،...) موظف به دریافت برگه استفاده روزانه می باشند.
  3. پایان نامه‌ها امانت داده نمی شوند.
  4. بردن پایان نامه ها به سایر نقاط کتابخانه ممنوع می باشد.
  5.  عکس­برداری از پایان نامه ها ممنوع می باشد.
  6. از هر پایان نامه حداکثر تا 20 صفحه می توان کپی گرفت.
  7. برای دریافت 25 صفحه اول پایان نامه ها  از طریق نرم افزار کتابخانه­ای آذرسا، به  نشانی https://azarsa.shirazu.ac.ir  مراجعه نمایید.
  8. هر دانشجو به طور هم زمان فقط از دو پایان نامه می تواند استفاده کند و در طول یک روز حداکثر می توان از چهار پایان نامه استفاده نمود.
  9. پایان نامه های دانشگاه شیراز از آذرماه سال ۱۳۹۸ ، مرکزی شده اند و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری  این دانشگاه موظف هستند، یک نسخه از پایان نامه خود را صرفاً به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تحویل دهند.

 

مجموعه  نشریات لاتین و فارسی

بخش نشریات در طبقه سوم کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد قرار دارد. این مجموعه شامل  1903 عنوان نشریه فارسی و 1382 عنوان نشریه لاتین می­باشد. مجموعه نشریات فارسی و لاتین با نظام الفبایی مرتب شده و در قفسه‌ها قرار گرفته اند. این بخش از دو قسمت "نشریات جاری" و "آرشیو" تشکیل شده است. در قسمت جاری روزنامه‌ها و مجلات جدید و در قسمت آرشیو، شماره‌های قدیمی (منابع گذشته نگر) حفظ و نگهداری شده و در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

 نشریات امانت داده نمی شوند و تنها در محل کتابخانه می‌توان از این دسته از منابع استفاده نمود. تهیه کپی از مطلب یا مطالب مندرج در نشریات، مجاز می‌باشد.

باید دقت داشت که بسیاری از مجلات اشتراکی دانشگاه شیراز در پایگاه ‌های اطلاعاتی فارسی و لاتین نیز قابل دسترس هستند. با توجه به سرعت و سهولت جستجو در پایگاه های اطلاعاتی در مقایسه با نسخ چاپی نشریات، بهتر است کاربران گرامی نخست، پایگاه های اطلاعاتی را جستجو نمایند و در صورتی که مجله مورد نظر به صورت دیجیتالی موجود نباشد، به جستجوی مجلات چاپی بپردازند.

 

 

تالارهای مطالعه

تالار مطالعه انفرادی طبقه یک از ساعت 8 صبح تا 21 شب هر روز حتی ایام تعطیل